Как се родиха Toasty сандвичи
Всичко започна от две момчета.
След училище се виждаха. Говореха за това как искат да имат бизнес. Споделяха си какво очакват, че ще се случи … обикновено все хубави неща. :) Няколко години след това, в началото на този век, едното момче създаде своя компания за дрехи. Тя се развиваше успешно и то имаше още няколко бизнес идеи в главата си. Една от тях включваше другар от ученическите години … А какво ставаше пък с него? Другото момче беше в САЩ. Беше работило доста време в сферата на храненето. Сега се радваше на спокойна работа в елитен ресторант. Точно тогава му се обади един познат глас от България и му каза за идеята си да си създадат заведение за сандвичи. Не обаче обикновени, каквито са яли като ученици от будките. Готин ресторант с яки сандвичи, мек хляб и супер зарибяващи сосове. Ще си създадат своя марка, настояваше първото. Така се започна. Второто се върна в България. Наеха помещение в Капана - на пресечна уличка на Главната, с малки офиси и тесен път. Пътят беше задръстен от коли. Хората минаваха по тънката ивица тротоар и виждаха, че има хора в помещението. В онези времена минувачите забелязваха всяко нещо, което се случваше в Капана. Ремонтът на заведението продължи почти ця-я-я-ла година. През това време приятел шеф-готвач създаде някои от рецептите, които и до днес се използват в ресторанта. Друга част от рецептите ги измислиха двете момчета с много търпение, експерименти и преди всичко - любов към сандвичите и вкусната храна. След дълга подготовка Toasty отвори на 1 юни 2009 г. Мислиш си, че всичко бе вече наред? Никак! То още не беше готово! Но второто момче бе изморено. Просто отиде и дръпна щората. И след малко хората, които бяха надзъртали, докато минават, започнаха да влизат … Все повече се чуваше за Тоусти, Тости, Тости сандвичи или Тостито, или както на човек му дойде удобно да го каже. След няколко месеца двете момчета наеха на работа първия си служител. А след това и още хора. Заведението започна да предлага кетъринг и доставка на храна за вкъщи и офиса. Първото момче обаче имаше нужда да се фокусира върху своя бизнес с дрехи и се оттегли, а второто пое ресторанта. Toasty продължи да приготвя храната с много внимание към детайла. Може би това накара един клиент от Ню Йорк да възкликне, когато поемаше сандвича си: "О, вие правите сандвичите си с любов!". Той даде израз на това, което второто момче усещаше и влагаше в храната. Оттам дойде и мотото "Направени с любов". След две години приятел и клиент на Toasty, английският художник Дейв, подготви в заведението своя изложба. И до днес тя създава настроение от стените. След още няколко години улицата стана пешеходна. Кварталът се оживи. Toasty се заобиколи от заведения и весели хора. Двама художници изрисуваха ел. таблото пред ресторанта (ако не си разбрал какво има там - това е шейк с ледчета. :) ). Васил Лалов от легендарните Pyrotechnix crew изобрази и красив сандвич на щората. Появиха се флагчетата горе, над улицата. На някои от тях се виждаше и логото на Toasty. Ресторантът беше вече част от новата артистична среда.